Vanaf begin september presenteert theatergezelschap PeerGroup een nieuwe muziektheaterproductie: Rise of the Blue City. Het verhaal van de voorstelling – die zal worden opgevoerd op het water van het Oldambtmeer bij de Blauwestad – is geschreven door de gerenommeerde theatertekstschrijver Don Duys.  De regie is in handen van Dirk Bruinsma. De van oorsprong Winschoter band Alamo Race Track van Ralph Mulder tekent voor de muziek in het stuk.

Blauwestad
Regioproject Rise of the Blue City speelt zich af in de toekomst: Groningen is een buitenwijk van de Randstad geworden. Een groep bandieten op de vlucht belanden in de Blauwestad. Rise of the Blue City wordt een bizarre, spannende en spectaculaire voorstelling op een wel hele bijzondere buitenlocatie. De filmklassieker O Brother, Where Art Thou? van filmmakersduo Joel en Ethan Coen vormde een inspiratiebron voor het stuk, evenals de voorstelling The Rise and Fall of the city of Mahagonny van Kurt Weill en Bertolt Brecht.

Samenwerking
Professionele acteurs en meer dan honderd jongeren uit het Oldambt spelen een rol in de voorstelling Rise of the Blue City. Verschillende acteurs zullen hun teksten in het Gronings leren uitspreken. Het CGTC is door PeerGroup gevraagd de taalcoaching voor het Gronings te doen. Theo de Groot en Henk Scholte van het CGTC zullen in de voorbereidingen verschillende acteurs begeleiden in het leren spreken van de Groninger streektaal.

Kick-off
De makers van Rise of the Blue City zijn nog op zoek naar mensen die mee willen doen. Aanstaande donderdagavond wordt het project officieel gestart. De kick-off vindt dan plaats in de Marktpleinkerk van Winschoten. Jongeren en andere belangstellenden kunnen zich daar aanmelden. Het CGTC  zal zich hier ook presenteren. Eén van de actrices Inge van Calkar zal deze avond een nummer zingen en er is een presentatie van jongeren die meedoen aan de voorstelling. De kick-off in Winschoten begint donderdag om 19.30 uur en iedereen is welkom.

De voorstelling Rise of the Blue City is vanaf begin september te zien in Blauwestad.
Kijk hier voor meer informatie.

Bekijk hier het sfeerverslag van de kick-off in Winschoten gemaakt door RTV GO! Gemeente Oldambt.