Geen Dag van de Grunneger Toal in de Meertmoand Streektoalmoand

Moi Forum! Veur Mekoar

Door de aanhoudende coronabeperkingen kan de Dag van de Grunneger toal ook dit jaar in maart in de fysieke vorm niet plaatsvinden. CGTC slaat daarom opnieuw de handen ineen met Forum Groningen en komt op zaterdagavond 20 maart met de tweede editie Moi Forum! Veur Mekoar. Het programma wordt om 20.00 uur uitgezonden via Podium TV (Ziggo kanaal 35, Kabelnoord kanaal 19) en via Platform F, het online mediakanaal van het Forum. De talkshow in en over het Gronings werd vorig jaar ontwikkeld en in september dat jaar uitgezonden vanuit de RaboStudio in het Forum. De tweede editie heeft een iets andere opzet.

Talkshow met amusement
De talkshow Moi Forum! Veur Mekoar wordt dit keer een visuele tour door het Forumgebouw, langs verschillende actuele onderwerpen, objecten en studiogasten. Allen dragen zij Groningen en het Gronings, de taal en de cultuur een warm hart toe. Presentator Arno van der Heyden neemt de kijker mee: ‘Een grote verscheidenheid aan alles wat in onze provincie en omstreken gezegd, gezongen, gesproken, gemaakt en gekookt wordt komt voorbij. We doen dat in de vorm van een reis vol verwondering. Met amusement, humor, poëzie en muziek – een lust voor het oor, oog en de tong. En waar kunnen we dat beter doen dan in onze nije grieze, het Forum!’ Het programma voor de 2e editie Moi Forum! Veur Mekoar is ontwikkeld in samenwerking met toneel- en scriptschrijver Jan Veldman.

Bijzondere Groningers
Arno van der Heyden ontmoet tijdens zijn wandeling door het Forum verschillende gasten die iets bijzonders doen met het Gronings, en bijzondere Groningers. Welke uitdaging gaat bijvoorbeeld kersverse stadsdichter Myron Hamming aan? Wat zijn poaskebloumen en noakende wiefkes nu precies? Wat gebeurt er in de keuken van restaurant NOK? Waarom is Hen Engelien in het gebouw? Wat vertellen Groninger dichters Rik Andreae en Fieke Gosselaar ons op de roltrappen? Wat vertellen vier Groninger wijken over Groningers? En hoe smaakt kluunbier na een optreden van Steernvanger? Een paar vragen waar Arno antwoorden op hoopt te vinden tijdens de talkshow Moi Forum! Veur Mekoar.

Volg Moi Forum! Veur Mekoar ook op Facebook, Twitter en Instagram!
#dgt21 #moi #moiforum #veurmekoar

X