Erfgoedpartners

Erfgoedpartners is een expertisecentrum voor erfgoedinstellingen als musea, molens, borgen, archeologische informatiepunten, orgelcommissies, historische verenigingen, archieven en dergelijke in de provincie Groningen. Deskundige medewerkers geven adviezen, organiseren erfgoedontmoetingen en cursussen en ontwikkelen samenwerkingsprojecten op het gebied van instandhouding en beheer van monumenten en collecties, presentatie en educatie. Ook overheden en fondsen kunnen voor advies en informatie bij Erfgoedpartners terecht.

Fusie met CGTC

Begin 2020 bundelen Erfgoedpartners en Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) hun krachten en fuseren. De twee provinciale steuninstellingen voor Groninger materieel en immaterieel erfgoed wonen sindsdien onder één dak aan het Lopende Diep in de stad en ze werken waar het kan samen. De fusie betreft een bestuurlijke fusie. Dit houdt in dat bestuur en directie van beide partijen zijn samengevloeid, maar dat de zelfstandigheid van beide organisaties zoveel mogelijk behouden is gebleven.

Met de komst van CGTC is vanaf 2020 binnen de deuren van Erfgoedpartners deskundigheid aanwezig op het volle spectrum van erfgoed in Groningen. Overheden, erfgoed- en cultuurorganisaties, educatieve instellingen, particuliere gebruikers, inwoners van Groningen en andere geïnteresseerden in Groninger erfgoed kunnen bij het expertisecentrum terecht voor advies en ondersteuning in de breedste zin.

Voor meer informatie over Erfgoedpartners, kijk op www.erfgoedpartners.nl.

 

Bekijk hier de Jaarrekening 2022 van Erfgoedpartners en het Centrum Groninger Taal & Cultuur:

Centrum Groninger Taal en Cultuur – Jaarrekening 2022

Stichting Erfgoedpartners – Jaarrekening 2022

Erfgoedloper

CGTC en Erfgoedpartners brengen een tweewekelijkse gezamenlijke nieuwsbrief uit over de eigen actuele activiteiten en projecten: de Erfgoedloper. Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan via de onderstaande button.

Erfgoednieuws

Eén keer per maand verschijnt Erfgoednieuws: het digitale erfgoedmagazine van Erfgoedpartners en CGTC met nieuws en achtergronden uit het Groninger taal-, cultuur- en erfgoedveld. Wilt u ons erfgoedmagazine ook ontvangen? Meld u dan snel aan!

X