Basisscholen in heel Groningen ontvangen in de Meertmoand Streektoalmoand de Wiesneus, hét kindertijdschrift helemaal geschreven in het Gronings. Thema van de vijfde editie van het magazine is Kunst. Hoe denken kinderen over kunst? Wat is het wel en wat is het niet? Hoe maak je het zelf? Hier zijn boeiende gesprekken over te voeren, en ook in het Gronings.

Extra lesmateriaal
In de nieuwe Wiesneus staan, naast spelletjes, bijzondere verhalen en liedjes in de streektaal. Ook zijn er audio’s en filmpjes bij gemaakt zodat leerkrachten die geen Gronings spreken direct aan de slag kunnen met de Wiesneus. Zo kunnen alle leerlingen kennismaken met de Groningse streektaal. De nieuwe Wiesneus wordt begin maart gepresenteerd in de klas, basisscholen die zich hebben aangemeld bij CGTC ontvangen de Wiesneus begin maart op de scholen.

Oproep
Ga jij als leerkracht of schoolbreed met de Wiesneus in de klas op een bijzondere manier aandacht besteden aan het Gronings? Laat het ons weten! Stuur een foto van de activiteit in de klas of op school met een korte beschrijving van de activiteit naar info@cgtc.nl en wie weet zie je jouw inzending terug op onze socials (Facebook, Instagram en Twitter)!

Wiesneus 2024 ontvangen?
De Wiesneus 2023 kan niet meer worden aangevraagd. Wilt u volgend jaar in maart als basisschool of leraar de Wiesneus ook ontvangen voor uw leerlingen? Meld uw school of klas dan aan via het speciale inschrijfformulier.

Voor meer informatie over de verschillende Nedersaksische varianten van de Wiesneus kijk op www.wiesneus.nl.