Foto: Ingeborg Nienhuis

Het Groningstalige boek ‘Levende Legende, n Grunneger odyssee’ (t Grunneger Bouk) van Ingeborg Nienhuis heeft afgelopen zaterdag de Beste Groninger Boekenclubprijs gewonnen. De prijs werd dit jaar voor het eerst toegekend tijdens het Beste Groninger Boekenfeest, georganiseerd door NOORDWOORD in Forum Groningen. In de Beste Groninger Boekenclub lazen de leden de genomineerde fictieboeken. Het boek dat er voor hen bovenuit sprong, had volgens de lezers een ziel. Een heel rijk boek door de taal, geschiedenis en het verhaal, dat heel muzikaal geschreven is: ‘Levende Legende, n Grunneger odyssee’ (t Grunneger Bouk) van Ingeborg Nienhuis kreeg daarom de eervolle vermelding Beste Groninger Boekenclubprijs.

Beste Groninger Boeken
De Groninger Boekenclubprijs was een extra prijs die werd uitgereikt afgelopen zaterdag tijdens het Beste Groninger Boekenfeest in het Forum. Tijdens deze avond was de bekendmaking van de Beste Groninger Boeken van 2024. Dit zijn geworden ‘De jongen die van de wereld hield’ van Tjibbe Veldkamp voor fictie en ‘Blauwestad’ van Karin Sitalsing voor non-fictie. De schrijvers van de winnende boeken ontvingen een litho van kunstenaar Anne Caesar van Wieren, die zich daarvoor door de winnende werken liet inspireren.

Over de prijs
De prijs voor het Beste Groninger Boek wordt sinds 2010 jaarlijks georganiseerd door NOORDWOORD, in samenwerking met Forum Groningen. Met de verkiezing van het Beste Groninger Boek wordt zichtbaar hoeveel mooie boeken er vanuit Groningen en over Groningen verschijnen. De shortlist biedt lezers daarom ook mooie nieuwe leesinspiratie.

Boekenclubs
NOORDWOORD wil graag meer boekenclubs oproepen (een gedeelte van het jaar) Beste Groninger Boekenclub te worden. Wie volgend jaar een Beste Groninger Boekenclub in de eigen club, wijk, buurt of gemeente wil starten kan contact opnemen met NOORDWOORD via contact@noordwoord.nl.

Lees meer: noordwoord.nl/magazine/de-jongen-die-van-de-wereld-hield-en-blauwestad-zijn-de-beste-groninger-boeken-2024/