WELKOM op de nieuwe website van Centrum Groninger taal & Cultuur, afgekort CGTC!
Op deze site vind je alle actuele informatie over Groninger taal, cultuur en immaterieel erfgoed, over de activiteiten die wij organiseren en onderwerpen waar wij onderzoek naar doen.

Taal & Cultuur

CGTC is hét centrum voor Groninger taal, cultuur en immaterieel erfgoed. Het Huis van de Groninger Cultuur en Bureau Groninger Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen werken sinds 1 januari 2018 samen onder de nieuwe naam. CGTC is Groninger erfgoedcentrum, steuninstelling en organisatie voor wetenschap & publieksactiviteiten in één.

Steunloket

Als provinciale steuninstelling geven wij advies en we verstrekken subsidies aan incidentele activiteiten. We helpen en denken graag mee in processen en kunnen zowel inhoudelijk als facilitair steun bieden. Waar het kan gaan we graag samenwerkingen aan. Meer informatie over CGTC als steun- en adviesloket vind je bij Over ons op deze site.

Onderzoek en activiteiten

Binnen CGTC doen we onderzoek naar de Groninger taal, cultuur en immaterieel erfgoed. We betrekken hierbij zoveel mogelijk de Groningers zelf en organiseren het hele jaar door publieksactiviteiten.  Denk aan themadagen als de Dag van de Groninger Geschiedenis en de Dag van de Grunneger toal, lezingen, programmaonderdelen voor events, (taal)cursussen en workshops en (taal)wedstrijden. Ook werken we aan virtuele activiteiten zoals ons project voor Groninger tradities en gewoonten Levend Erfgoed Groningen en het project Woordwaark;  een digitale web-omgeving met gesproken en geschreven taal en met beeld en geluid. Wil je meer weten over onze actuele onderzoeken en publieksactiviteiten kijk dan  bij Activiteiten en Taal & Cultuur.

Volg ons ook op Facebook en Twitter!