De toneelgroep Damster Komedie is zo’n dertig jaar geleden ontstaan uit een een groep jonge stellen, genaamd KGJ (Kontakt Groep Jonggehuwden), die elk jaar een grote feestavond organiseerde. Op deze avonden werd van alles voor het voetlicht gebracht door de verschillende leden, o.a. toneelstukjes. Een aantal mensen vond dat toneelspelen zo leuk dat ze een clubje bij elkaar trommelde om een avondvullend stuk in te studeren en op te voeren. Er werd wel anderhalf jaar (!) gerepeteerd voor de allereerste uitvoering.

Deze club moest natuurlijk ook een naam hebben en na rijp beraad werd het de “Damster Komedie” en zo is het gebleven. Een paar spelers uit die tijd doen nog steeds mee!

Jarenlang zijn de uitvoeringen in het gebouw “Kabzeël” geweest, zo’n beetje onze thuishaven,
maar toen dit gesloten werd, moest worden uitgeweken naar het ASWA-gebouw. In de loop der jaren zijn er vele blijspelen door de Damster Komedie voor het voetlicht gebracht. Om hiervan een impressie te geven is op de site een aantal foto’s uit de oude doos opgenomen. In de toekomst zullen er nog meer oude foto’s worden vertoond.

Website van de Damster Komedie.