De Fiebeldekwinten treden regelmatig op in Groningen en Drenthe en soms ook daarbuiten. De groep brengt een avondvullend programma van ( veelal zelfgeschreven ) luisterliedjes en humoristische anecdotes in het Gronings en Drents.

Toen Jan Luiken Bos in 1986 een paar liedjes in de streektaal had gemaakt, werd hij gevraagd om op te treden in het Radio Noord programma Muziekmelange vanuit Cafe De Sleutel van Koos Huizenga. Jos Meulman ging mee als gitarist. Direct daarna volgden diverse andere optredens van het duo , o.a. op het Mollebonefestival in Delfzijl.Begin 1990 ging Bernard Meulman meedoen en voor het programma Muzementen van Jans Polling op Radio Drenthe werd besloten om onder de naam De Fiebeldekwinten verder door het leven te gaan.Sindsdien hebben De Fiebeldekwinten veelvuldig opgetreden in Groningen, Drenthe en daarbuiten met een Gronings- Drents streektaalprogramma bestaande uit luisterliedjes en humoristische anekdotes.

Liedjes van de Fiebeldekwinten worden regelmatig gedraaid op de regionale radio- en TV zenders en lokale radiozenders.

De groep bracht de cassette “Dou der wat mit” en de cd’s “Wieder” , “Kunsten” en “Fiebeldekwinten” uit, leverde bijdragen aan meerdere verzamel cd’s en verzorgde een mini- cd bij een gedichtenbundel.

De Fiebeldekwinten bestaat uit:
Jan Luiken Bos: gitaar, autoharp, kazoo, zang en presentatie
Bernard Meulman: toetsen, gitaar, zang
Jos Meulman: gitaar, banjo, mandoline, mondharmonica, zang

www.fiebeldekwinten.nl