Al meer dan 20 jaar samen muzikaal op pad: De Kösters. Dat had niemand bedacht en kunnen bedenken toen Geert Jan en Jaap, als onderwijzers (= kösters) uit Bedum, in 1991  straatzangers  uitbeeldden tijdens een vossenjacht op hun basisschool. Sinds dat eerste  “optreden”  is er veel veranderd. Johan kwam als drummer, Paul (ook een köster) ging bassen. Daarna gingen we steeds vaker voor publiek opgetreden en nu spelen we regelmatig op jubilea-, bedrijfs- en dorpsfeesten, waarbij Wim en Stefan voor licht, beeld en geluid zorgen. Ook op culturele ochtenden en avonden, tuinfeestjes en andere feesten brengen we een volledig verzorgd programma. Voor besloten feestjes (gezellig bij u in de achtertuin) treden wij semi-akoestisch op. En voor aangepaste teksten op verzoek draaien we onze hand niet om.

Al met al is deze uit de hand gelopen grap uitgemond in een muzikale hobby (want dat blijft het), die naast eigen nummers, grotendeels bestaat uit het spelen van bekende melodieën uit de jaren 60, 70 en 80. Deze zijn allemaal voorzien van zelf geschreven Groninger teksten, vol met humor, liefde, leed en ellende.

Naast mooie luisterliedjes, spelen we meezingers en ballades. Ook swingende rock ’n roll, Grunneger blues en gewoon “lekkere” muziek staat op het repertoire. Om u een indruk te geven van titels: Lelke maid, Lolkje,  Plak stoet mit hagelslag, Vot, Goud mien jong, Kwiet en Slim Lelk. Kijk ook eens op de download-pagina van deze website!

De praatjes, sketches, grappen tussen de nummers door worden met veel improvisatie gebracht. Zo krijgt elk optreden een eigen sfeer met veelal onverwachte en kolderieke wendingen, waarbij ook het publiek wordt betrokken. Het enthousiasme en plezier onderling, gekoppeld aan originele teksten op goede muziek heeft de Kösters gemaakt tot wat ze zijn: een muzikaal stel met een goed gevoel voor entertainment en humor! En dat is niet gek voor een Grunneger mit drij Drenten.

https://www.de-kosters.nl/