Een optreden van de Stroatklinkers staat garant voor een sfeervolle avond met bluegrassmuziek en vanwege de succesvolle optredens in diverse zalen, kroegen, kerken en theaters en natuurlijk op straat!

De Stroatklinkers spelen voornamelijk bluegrass muziek. Dit is akoestische countrymuziek waarin doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas een hoofdrol spelen, maar bij de Stroatklinkers is de accordeon eraan toegevoegd.
Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een “eigen” stijl ontwikkeld. Tijdens live optredens staan er naast de traditionele bluegrass muziek ook folk songs en o.a. liedjes van Ede Staal op het repertoire.

De groep (bestaande uit Bob, Bert, Adrian, Henk en Harry) heeft tijdens de optredens gekozen voor een opstelling met één centrale microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord en zijn de optredens leuker en levendiger geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Misschien dat het mede door deze opstelling komt, want er is een bepaald soort humor bij het aankondigen van de nummers ontstaan. Er kan dan ook gelachen worden bij een optreden van de Stroatklinkers, maar het belangrijkste blijft de muziek.

In het ruim 24 jarig bestaan van de groep zijn er een zestal CD’s uitgebracht: Vlaigende Grunnegers, Windkracht Dattien,Stroatje Om, Knap Stoaltje en Klinkloar en de laatste CD Vrizze Wind kwam eind 2012 uit.En op 19 december 2015 wordt de nieuwe dubbel cd gepresenteerd !!

www.stroatklinkers.nl