De mannen van Wat Aans! maakten in samenwerking met producer Jeroen Russchen en vaste film- en clipmaker Paul Bezuijen een clip over een granaatinslag in Loppersum. De locatie speelde een grote rol in de keuze voor het verhaal, dat gaat over twee broers die het voorval overleefd hebben. “Loppersum is toch een beetje ons thoes en in de loop der jaren zijn we eigenlijk ook een soort broers geworden. Het resultaat van dit alles is De Inslag” aldus Wat Aans!.

Wat Aans! is dé rapformatie van Groningen. De groep bestaat uit FiezeRik (Rik Baptist) en De Beunhaas (Teun Heuvel). Ze scoorden al jaren diverse hits in het noorden zoals Trilploat, Sjomp, WOAROMDATTEN!? en vele andere tracks.

​​​​​​Luister op Spotify 

75 jaar Vrijheid
Als onderdeel van het provinciaal programma 75 jaar Vrijheid presenteren zeven Groningse acts elk een nummer dat gebaseerd is op een verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Groningen. Zeven Groningse acts hebben elk een verhaal gebruikt als inspiratiebron voor een nieuw te schrijven lied. De bands Wat Aans, VanDeStraat, Them Dirty Dimes, Swinder en solo-artiesten Léon Masembe, Bert Hadders en Inge van Calkar produceerden elk hun eigen, persoonlijke Vrijheidslied en videoclip. Deze zeven songs vormen een actuele en duurzame link met het verleden en zijn de uitkomst van een artistieke keuzevrijheid die voor vele anderen in de wereld niet zo vanzelfsprekend is.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het VfondsProvincie GroningenStichting PandeonCentrum Groninger Taal & Cultuur en POPgroningen.