De winnaars van Vlog Em Mor! 2023 Foto: Benjamin Tapilatu / Kielzog

De winnaars van de vlogwedstried Vlog Em Mor! 2023 zijn bekend! Tijdens GRN festival in Kielzog vanmiddag maakte jurylid Johannes Peetsma TikTok Tammo de winnaars bekend. De jury van Vlog Em Mor, de vlogwedstrijd voor jongeren en een initiatief van Centrum Groninger Taal & Cultuur, bestaat naast Johannes Peetsma uit Nina Nomden, directeur van RTV Noord, en Rixt Galama – een scholiere uit Groningen-stad met een grote interesse voor de Groninger taal en cultuur.

De eerste prijs is gewonnen door de scholieren van Terra Winsum: Gerben Pastoor, Aukje Norder, Djermy Brüggink, Harold Tammeling en Marco Bontsema. Zij hebben met hun vlog Bietn Borries 500 euro gewonnen.

Lisanne de Vries heeft de tweede prijs gewonnen: twee vrijkaarten voor festival Grasnapolsky. Zij maakte een mooie vlog in t Grunnegs over hoe eng het is om te studeren in Leiden.

De derde prijs, Op pad mit verslaggever van RTV Noord, is gewonnen door Lisa Buitjes. In haar Grunneger vlog vertelde ze het verhaal over t Spookbos in Zoutkamp.

Alle winnoars filesetaaierd mit de schiere priezen!

Bekijk de winnende vlogs op het YouTube-kanaal van CGTC.

Bekijk de RTV Noord uitzending Noord Vandaag met Marco Bontsema en kunstdocent Hetty Hofman, die de scholieren van de winnende vlog begeleidde bij het maakproces.

Lisanne de Vries heeft de tweede prijs gewonnen: twee vrijkaarten voor festival Grasnapolsky. Foto: Benjamin Tapilatu / Kielzog
De derde prijs, Op pad mit verslaggever van RTV Noord, is gewonnen door Lisa Buitjes. Foto: Benjamin Tapilatu / Kielzog