Optreden Het Grensland tijdens Grasnapolsky festival 2023, in De Toekomst Scheemda. Foto: Alex Heuvink

Aankomende zaterdagmiddag komen vijf talentvolle en uitgesproken dichters uit de grensregio Noord-Oost Groningen en Noord-West Duitsland naar GRN festival in Kielzog Hoogezand. In de productie Het Grensland nemen ze je mee in de woorden, klanken en sferen van de streektaal. Renske Marike van Dijk (NL), Gesche Gloystein (D), Sacha Landkroon (NL), Arne Lentföhr (D) en Willemijn van de Walle (NL) presenteren met Het Grensland het veeltalige resultaat van een intensieve projectweek tijdens Grasnapolsky 2023 in Scheemda.

HET GRENSLAND
Het Grensland is een productie waarin jonge talentvolle dichters uit de grensregio in Noord-Oost Groningen en Noord-West Duitsland nieuw licht schijnen op poëzie in het Nedersaksisch. Omdat juist nu taal laat zien hoe verbonden we zijn. Door het schrijven van nieuw werk blijft het Nedersaksisch actueel en in beweging. Het Grensland brengt een ode aan een diepgewortelde alledaagse taal vol buitengewone mogelijkheden.

De vijf uitgesproken dichters Renske Marike van Dijk (NL), Gesche Gloystein (D), Sacha Landkroon (NL), Arne Lentföhr (D) en Willemijn van de Walle (NL) hebben zich in de aanloop naar het meerdaagse festival Grasnapolsky in Scheemda ondergedompeld in workshops en colleges. De makers kregen coaching van Dean Bowen, Bert Hadders, Otto Groote, Fieke Gosselaar en de band Electropoëzie.

Een optreden tijdens de afgelopen editie van Dichters in de Prinsentuin, begeleid door Nicole Cain Bakker, vormde de formele afsluiting van dit project in samenwerking met NOORDWOORD. Speciaal voor het GRN festival komen de dichters van Het Grensland nogmaals bijeen om poëzie in het Nedersaksisch te vieren.

Bekijk HIER het complete programma van GRN festival op zaterdag 18 november in Kielzog te Hoogezand.