Een verhaal over Vikingen, Potawatomi natives, Cocksioanen en Groninger gelukszoekers. Over een boot genaamd ‘de Grote Beer’, snert, Trump en een DNA-test. Over verlangen naar een beter leven en heimwee naar huis. Over vertrekken en blijven. En; wanneer zou jij vertrekken?

DNA-USA is een theatrale lezing over Groningers die vanaf de negentiende eeuw per schip naar Michigan, USA, emigreerden. Het is ook het verhaal van Theo zijn opa, Andy. Hij zocht in 1954 zijn heil in de USA met zijn vrouw en kinderen. Maar, Theo’s moeder zou achterblijven in Groningen…

In 2023 speelde Theo de voorstelling al aan de Calvin University in Michigan, USA, voor geëmigreerde Groningers en studenten Nederlands en Duits. Nu wordt het verhaal op de gronden waarmee het begon verteld, en wat is nou een betere plek voor dit verhaal dan een schip? Dichterbij kunnen we niet komen.

Datum: 14 juni 2024
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: €10,-
Locatie: Sluiskade

Je kunt reserveren door een mailtje met je naam, de naam en de datum van het evenement en het aantal kaarten dat je wilt reserveren te sturen naar Podium Verwondering. Zij zetten je vervolgens op de lijst! Hier ontvangt je een bevestiging van.