Cursisten tijdens de laatste les Gronings spreken in 2023, foto: Reinder van der Molen

Onder de noemer ‘Grunnegs leren veur elkenain!’ start Centrum Groninger Taal & Cultuur vanaf het voorjaar van 2024 met nieuwe cursussen Groninger taal. Spreek je geen Gronings en wil je het graag leren spreken? Geef je dan op voor de cursus Gronings spreken. Vanaf dinsdag 5 maart vindt er ook een online cursus Gronings spreken plaats waar nog een paar cursusplekken beschikbaar zijn.

Gronings Spreken Opstapcursus
Voor degenen die nog geen of slechts een beetje Gronings spreken is de cursus Gronings spreken de perfecte opstap. Tijdens deze cursus staat het praten in het Gronings centraal. Aan de hand van een lesboek, luisterfragmenten en spreekopdrachten leer je op een laagdrempelige manier het Gronings spreken. Werk je in een omgeving waar je regelmatig in aanraking komt met het Gronings en met Groningssprekenden – denk bijvoorbeeld aan overheids- en zorginstellingen? Dan is deze cursus een absolute aanrader! Heb je deze taalcursus gevolgd en goed afgerond dan ontvang je van ons een certificaat.

Docent Coby Vermeeren verzorgt vanaf dinsdagavond 27 februari de lessen in het Berlagehuis in Usquert. Online de taalcursus Gronings spreken volgen is ook mogelijk. Taaldocent Wil Werkman biedt deze cursus online aan vanaf dinsdagavond 5 maart.

Mitdoun?
De cursus (online) Gronings spreken bestaat uit tien lessen van twee uur en de kosten zijn €150,- inclusief BTW en lesmateriaal. Meer informatie over de cursussen is hier te vinden.

Gelijk enthousiast? Aanmelden voor de taalcursussen Gronings van CGTC is mogelijk via deze link.