Driefzand bestaat uit Anne Jan van Aperloo (alle instrumenten, productie en video’s) en Jan Peter Smit (teksten en zang). In april 2020, midden in de eerste coronalockdown, besloten Anne Jan (Groningen) en Jan Peter (Appelscha) om toch weer samen muziek te gaan maken. Vanaf 1996 speelden ze bijna 12 jaar samen in de coverband Brandend Zand. Toen dat vuurtje gedoofd werd hebben beide heren meerdere pogingen gedaan om nieuwe bands te starten. Maar helaas kwamen die niet van de grond. Maar het lukte wel om in coronatijd, en beiden vanuit hun eigen thuisstudio, samen nieuwe liedjes te gaan maken.

De naam Driefzand was een logisch vervolg op Brandend Zand. In mei 2020 was hun eerste nummer een feit. “Ik Blief Lekker Thoes” werd een Troostlaidje in het RTV Noord programma Edwin op Noord en haalde uiteindelijk ook de Grunneger 1000 van 2020. Driefzand heeft zich als doel gesteld om iedere maand een nieuwe cover op te nemen in het Gronings én voorzien van een nieuwe clip. De eerste 10 liedjes staan nu op het Spotify album “Ien Coronatied”. Nog steeds verschijnt er iedere maand nieuw werk, zowel op YouTube als op Spotify.

Regelmatig schuiven er ook gastmuzikanten aan. Zo speelt Dirk Postma (o.a. in Durk And The Jappies) als sologitarist mee en doet Timo Kelder (o.a. in Normaal) het drumwerk.
Driefzand kiest voor het bewerken van bekend liedjes, voorzien van een eigen twist in de muzieklijn en van Groninger teksten. Vaak met een knipoog, maar er zijn ook liedjes die zondermeer “serieus” te noemen zijn.