Eelsk begon in september 1994 met een klein berichtje in de Gezinsbode en de Loeks. Meer dan honderd belangstellenden gaven gehoor aan de uitnodiging van de initiatiefnemers. De allereerste bijeenkomst van EELSK werd zodoende direct al heel gezellig met veel meningen, veel stemmen en veel gezang. De grote en enthousiaste belangstelling bewees dat de tijd er rijp voor was. Enkele weken later ging EELSK officieel van start.

Vanaf het begin trad Eelsk op in ziekenhuizen, bejaardenhuizen, bij feesten en evenementen. Eelsk is ook diverse keren bij Radio Noord te gast geweest. Een apart fenomeen zijn vier keer per seizoen de Eelsk-café’s. Ooit begonnen als zoethoudertje voor de tientallen kandidaten op onze nieuwe leden-wachtlijst, zijn de Eelsk-café’s uitgegroeid tot verrassende en altijd zeer gezellige zangavonden met een mix van koorzang, samenzang, solisten en gastoptredens. Een van de onbetwiste hoogtepunten was het Eelskcafé Maximaal op 1 februari 2002, aan de vooravond van het huwelijk van onze kroonprins met zijn Maxima, waar een groot deel van de koninklijke familie te gast was!

Het repertoire van Eelsk bestaat uit Nederlands- maar ook Groningstalige liedjes. Bijvoorbeel Laiverd Kom Weer Bie Mie van Roelof en Jannie Stalknecht.

Een van de grote kwaliteiten van een meer dan twintig jaar bestaand levensliederen- en smartlappenkoor is dat ze voor nagenoeg elke gelegenheid een passend lied op het repertoire hebben. Geboorte, overlijden, scheiding, samengaan, feest, pensioen, reorganisatie, faillissement, instortende woningmarkten, ontslag en werkloosheid, afscheid, nieuwe of verkeken kansen… Eelsk heeft er wel een lied over.

Kleintje Eelsk is een per keer samengesteld gelegenheidskoor van 10 – 14 koorleden, dat een speciaal optreden-op-maat verzorgt! Met liedjes die passen in uw programma. Uiteraard met het fenomenale pianospel van onze vaste pianist Rop Haverkort.

Website Eelsk.