Zou het niet spannend en leuk zijn om een lijn te trekken van de Noordzee naar de Waddenzee, volk van daar naar hier te brengen, te zien wat er gebeurt wanneer Groningers en West-Vlamingen bie mekoar komen? Op zaterdag 22 en zondag 23 juni gaan we het meemaken tijdens En Daar Achter festival in de Kunstkerk in Warffum.

Tijdens En Daar Achter delen Groningse en West-Vlaamse artiesten het podium van de KunstKerk en Het Spijslokaal in Warffum. En Daar Achter is een verwijzing naar het culturele leven buiten de grote stad in Groningen en West-Vlaanderen. Beide regio’s hebben hun plattelandskarakter en hun ligging nabij de zee gemeen. Groningers en West-Vlamingen horen ook gelijkaardige verhalen over hun identiteit, cultureel aanbod, sentiment, taal en dialect … Hoog tijd om te zien wat er gebeurt wanneer kunstenaars en artiesten uit beide provincies samen twee dagen vullen.

Het festival heeft een afwisselend programma met optredens, lezingen, exposities, voordrachten, film, interviews en muziek van schrijvers, dichters, musici, beeldende kunstenaars uit West-Vlaanderen en Groningen. Ook is er gelegenheid om een bescheiden uitstapje te maken naar het binnenplein voor het betere Frietkot-diner of naar het Spijslokaal verbonden aan het Openluchtmuseum in Warffum voor een filmontbijt, een Nederlandse borrel en een Vlaamse lunch waarbij culinaire clichés niet worden geschuwd.

Line-up

zaterdag 22 juni, 13u-24u, met o.a. Maud Vanhauwaert, Anne Provoost, Frans Thissen, Sylvie Marie, Digmon Roovers, Lilian Zielstra, Evelien Borgonjon, Marlene Bakker en Het Onderspit.

zondag 23 juni, 9u30-16u, met o.a. Fleur Nonnekes, Rino Feys, Leonieke Toering, Bill Mensema, Evert Bisschop Boele, Kasper Peters, Elke Couchez, Lupko Ellen, Fieke Gosselaar, Natascha J.A. Rodenburg.

Meer informatie en tickets