Op zondagmiddag 21 mei trad het ensemble Ede Aans op voor een dankbaar en enthousiast publiek in de prachtige Stefanuskerk van Finsterwolde met liedjes en verhalen van Ede Staal. Ede Aans bestaat uit Peter Siebesma op orgel, en vocaal kwartet Hanneke van den Berg, Marjanca Koetsier, Taco van den Berg en Reinder van der Molen.

Liedjes en verhalen van Ede
Peter Siebesma improviseerde op het Freytag-orgel en begeleide het vocaal kwartet bestaande uit Hanneke van den Berg (sopraan), Marjanca Koetsier (alt), tenor Taco van den Berg en Reinder van der Molen (bas). Nummers van Ede Staal die zij onder ander ten gehore brachten waren Termunterziel, Vrouger, t Zel weer veujoar worden, Wat moakt t oet en t Het nog noeit zo donker west. Reinder van der Molen, ook docent Gronings bij het CGTC, vertelde in geef Grunnegs een paar verhalen van Ede.

Optredens
Ook benieuwd naar de Ede Staal-versies van het ensemble Ede Aans? Het ensemble is zien en horen tijdens het Ede Staal Festival in Leens op zaterdag 16 September en in het Nijkerkje, Oosteinde/Roodeschool op zondag 29 oktober, om 16.00 uur.