Sinds één september heeft Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) een nieuwe collega. Sisi van Halsema volgde Merel Lobo op als medewerker bij CGTC wetenschap. Met het einde van het jaar alweer in zicht is het dus de hoogste tijd om haar wat beter te leren kennen.

Sisi studeerde Europese Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als keuzevakken Spaans, Europese Politiek en een minor Journalistiek. In haar eerste jaar volgde ze ook de oriëntatie taalkunde, een vak waar ze eerder nooit zo bij stil had gestaan, maar dat ze verrassend interessant vond. Toch hield ze voet bij stuk. De combinatie Spaans, politiek en journalistiek was de juiste voor de droombaan die ze voor ogen had, die van correspondent in Spanje.

Maar natuurlijk liep het tot nu toe toch een beetje anders. Ze volgde een master journalistiek en liep stage als radioredacteur bij Radio 1 voor een debatprogramma van de EO. Tijdens haar studie begon ze als freelance tekstschrijver en videomaker. Een leuk, creatief en divers bestaan, maar in financieel opzicht best onzeker, en ook een kletspraatje met een collega bij een koffieautomaat werd zo nu en dan wel gemist.

Daarom solliciteerde Sisi, na de tip van Merel (behalve voorganger ook een vriendin) dat er een leuke vacature vrij zou komen, bij CGTC wetenschap. Zo kwam ze toch nog professioneel in aanraking met het vak taalkunde dat haar interesse al had gewekt in haar eerste studiejaar. Met haar ervaring als copywriter schrijft zij populair wetenschappelijke artikelen voor de website van CGTC en de nieuwsbrieven. Bijvoorbeeld over de Massive Open Online Course (MOOC) en het promotieonderzoek van Martijn Bartelds. Daarnaast begeleidt ze vrijwilligers van WoordWaark en helpt ze met het organiseren van publieke evenementen, zoals de proatshow ‘Waistoe dat?’ tijdens het GRN festival afgelopen 18 november.

Het team heet Sisi van Halsema van harte welkom!

Wilt u Sisi bereiken? Dat kan via s.p.r.van.halsema@rug.nl