Foto: Anita Meis

Grunnegs leren? Ook dat kan aanstaande zaterdag tijdens festival GRN in het Huis van Cultuur en Bestuur te Hoogezand. Oer-Groninger en taaldocent Olaf Vos neemt je tijdens de Broescursus Grunnegs mee in de wereld van de Groninger taal, spelling en grammatica. Verwacht geen saaie les, maar een half uur flink vermaak met streektaalmuziek, poëzie, ‘wat zeg je wél en wat zeg je juist niet in het Gronings?’, spelelementen en natuurlijk humor.

Grunneger Pubquiz
Heb je de smaak van het Gronings te pakken? En denk je veel te weten over het Gronings en Groningen? Daag jezelf dan uit bij de Grunneger Pubquiz. Quizmaster Olaf Vos test jouw kennis met scherpe vragen over de Groninger taal, erfgoed, muziek en historie. Bestel zaterdagmiddag aanstaande je drankje en hapje in het Grand Café Kolham in het Kielzog en schuif gezellig aan bij de Grunneger Pubquiz en Broescursus Grunnegs! Dou apmoal mit!

Olaf Vos
Olaf Vos, geboren in 1972 in Delfzijl en opgegroeid in Meedhuizen, is groot liefhebber en promotor van het Gronings en is ruim vijftien jaar actief in de Groninger scene. In 2003 richtte hij de Groninger muziekband Bond tegen Harries op en sinds die tijd besteedt Olaf bijna al zijn (vrije) tijd aan het Gronings. Bij RTV Noord presenteerde Olaf vijf jaar lang het programma Grunnegers en ook was hij twee jaren langs streektaalconsulent bij Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). Naast zijn huidige werk binnen het voortgezet onderwijs is Olaf Vos zanger/rapper van de Groningstalige coverband VanDeStraat.

Bekijk het complete programma van festival GRN 2022 op de website van Kielzog.