De nieuwe Wiesneus komt er weer aan! Hét kindertijdschrift helemaal geschreven in het Gronings verschijnt in februari 2023 en heeft dit keer als thema Kunst. Iets maken dat er eerder nog niet was. Met verf, potloden, klei, kosteloos materiaal, muzieknoten, je lichaam, je stem. Het kan allemaal. Hoe denken kinderen over kunst? Wat is het wel en wat is het niet? Hier zijn boeiende gesprekken over te voeren. In de Wiesneus van 2023 daarom aandacht voor kunst; wie het maakt, hoe je het zelf maakt en wat er zo leuk is aan creatief zijn. Ook in deze editie staan speciale puzzels en prijsvragen waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Lesmateriaal
In de nieuwe Wiesneus staan, naast spelletjes, bijzondere verhalen en liedjes in de streektaal. Bij sommige verhalen en liedjes zit lesmateriaal waarmee (korte) lessen gegeven kunnen worden aan onderbouw-, middenbouw- en bovenbouwleerlingen. Waar nodig zijn er audio’s en/of filmpjes gemaakt zodat ook de leerkracht die geen Gronings spreekt direct aan de slag kan met de Wiesneus. Zo kunnen alle leerlingen kennismaken met de Groningse streektaal.

Aanmelden
Basisscholen in Groningen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de nieuwe Wiesneus via deze link: Inschrijfformulier Wiesneus 2023 | CGTC.

Goed om te weten; dankzij subsidie van de provincie Groningen is Wiesneus gratis aan te vragen voor alle basisschoolleerlingen!

Heb je je ingeschreven dan ontvang je van ons begin februari nog een reminder met een aantal tips over de Wiesneus en hoe je het magazine en de Groninger streektaal kunt introduceren in de klas.

Meertmoand
Eind februari en vlak voor de jaarlijkse Meertmoand Streektoalmoand ligt de Wiesneus op de deurmatten van de basisscholen die zich hebben aangemeld. Met de Wiesneus kunnen juffen en meesters samen met de kinderen kennismaken met het Gronings. Maar ook papa’s, mama’s en opa’s en oma’s kunnen meedoen. Zo kan iedereen in maart (en daarna) een beetje plat praten met elkaar!

Vorig jaar viel de Wiesneus op de mat bij meer dan 60 basisscholen in heel Groningen.
Wil je dit blad ook (weer) op jouw school? Vul het aanmeldformulier dan vóór 20 januari 2023 in.