Bert hadders en Herman Sandman Foto: Reyer Boxem

Streektaalzanger en muzikant Bert Hadders en schrijver Herman Sandman komen aanstaande zaterdagavond naar de Grunneger Oavend in het Forum. Met hun voorstelling Gezing en Geplaas brengt het duo liedjes en verhalen over Groningen en Groningers. De theatertour werd eerder door corona uitgesteld, maar is inmiddels weer in volle gang. Bert Hadders en Herman Sandman zullen tijdens de Grunneger Oavend een aantal liedjes en verhalen uit de voorstelling ten gehore brengen, en vervangen het geplande optreden van theatergroep WAARK op deze avond.

Groningers
Wat Bert Hadders en Herman Sandman bindt zijn de Veenkoloniën, waar zij aan weerszijden van de grens opgroeiden. De een is Groninger, de ander Drent, maar met een gedeelde haat-liefde verhouding met het land van hun vaders, de Badlands van het Noorden. Een wereld van leegte, windmolens en filterkoffie, waar elke zandstorm het einde van de wereld aankondigt en het leven net de Duitse Lotto is: Ohne Gewähr.

Hadders en Sandman balanceerden in de achterkamer van de beschaving op de rand van een alcoholverslaving, maar overleefden. Ze verwerkten hun ervaringen in de avondvullende show ‘Gezing & Geplaas’. De een zingt alles van zich af, de ander doet dat met verhalen. Een ode aan de schoonheid van het land en de bewoners, met al hun eigenaardigheden.

Grunneger Oavend
De Grunneger Oavend wordt een avond in het Gronings, over het Gronings en over van alles wat met het Gronings te maken heeft. In een twee uren durend quizprogramma met schaarpe vroagen aan het publiek over de Groningse taal en cultuur, met live muziek, poëzie, theater en nog veel meer. Met host Marieke Klooster (o.a. Vrouw Holland) en studiogasten Alex Vissering, Esmé van den Boom, Jakob Swinderman, Herman Sandman en Myron Hamming.

Grunneger Oavend
Zaterdag 19 maart 20.00u – 22.00u
Rabo Studio – Forum Groningen

Meer informatie en tickets: www.forum.nl.