Gisteren was hoogleraar Goffe Jensma te gast bij Taaltafel Limburg, een programma en initiatief van DutchCulture on Tour. Hij kwam in deze Editie Limburg aflevering onder meer vertellen over meertaligheid in Friesland en Groningen en over de Proeftuin Meertaligheid waar Jensma kwartiermaker van is. Met financiële ondersteuning van de Proeftuin Meertaligheid konden onder meer de taalprojecten Pidgin X en Wordspoken worden ontwikkeld.

Streektaal over de grenzen heen
Meertaligheid (met name streektaal) is een zeer actueel thema, zowel in Limburg als in Friesland en buurland Duitsland. Deze Taaltafel gaat over de wijze waarop meertaligheid (streektaal) wordt bevorderd in Limburg, Duitsland en Friesland en het belang van meertaligheid. Het gesprek is een verkenning wat een samenwerking met partners buiten de provinciegrenzen van Limburg kan opleveren voor de taalsector in deze regio.
Moderator: Merlijn Huntjens (Huis voor de Kunsten Limburg) en de tafelgasten zijn: Thomas Hoeps (directeur Niederrheinischen Literaturhauses der Stadt Krefeld), Esther van Loo (voorzitter van Levende Talen sectie Limburgs) en Goffe Jensma (Professor Rijksuniversiteit Groningen, leerstoel Fries Taal- en Letterkunde en Centrum Groninger Taal & Cultuur en kwartiermaker van Proeftuin Meertaligheid in Friesland, Groningen en Drenthe).

Het programma is een initiatief van DutchCulture Amsterdam. DutchCulture on Tour Editie Limburg is een samenwerking met Huis voor de kunsten Limburg en Limburgs Museum. Meer info: DutchCulture on Tour.