Liedjes van Groninger muzikanten over het gas; hét zorgen- en wonderkind van Groningen.
Centrum Groninger Taal & Cultuur stelde in samenwerking met het Poparchief Groningen speciaal voor de Dag van de Groninger Geschiedenis in willekeurige volgorde een Top 10 van Groninger aardgasliederen samen. De CGTC Top 10 is hier te bekijken en te beluisteren.

Op het hoofdpodium treedt op zaterdag 13 oktober een viertal artiesten op uit de CGTC Top 10: Wat Aans! (Trilploat), de band Nulviefteg (‘t Leed is leden), Harry Niehof (Grunnen Beeft) en I Took Your Name (From a Dream).

Mail ons!
Vind je dat een ander lied over aardgas een plek in de Top10 verdient? Laat het ons weten via info@cgtc.nl. Wie weet zie en hoor je jouw bijdrage terug tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis.

Programma DGG 
De Dag van de Groninger Geschiedenis, zaterdag 13 oktober, staat dit jaar in het teken van Opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Hans Goedkoop (presentator van het NTR/VPRO-programma Andere Tijden) opent de Dag en is bovendien verhalenverteller in de muzikale voorstelling 1609 Staakt het vuren. Lees meer over de Dag van de Groninger Geschiedenis en het complete programma op de speciale website van het evenement.