Vlaigend boven Grunnen

Op woensdag 15 september is de nieuwe Groninger woordenposter Vlaigend boven Grunnen uitgereikt op basisschool de Klaver in Stedum. De aftrap werd gedaan door burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta. De woordenposter is gemaakt door Theo en Jakob Zwinderman uit Pekela. Na drie eerdere succesvolle woordenposters, waar meer dan 4000 exemplaren van zijn verkocht, hebben de broers opnieuw een Groninger woordenposter samengesteld en uitgebracht.

Aanwijsplaat
Na de officiële presentatie met de burgemeester gingen de Grunneger lessen van start met alle groepen van de basisschool. De lessen gingen over de Grunneger toal, biologie, kunstenaar Theo Zwinderman was in de klas en de leerlingen gingen een vogelcollage maken. Vlaigend boven Grunnen is een poster die jonge en oudere Groningers weer bewust wil maken van de rijkdom van Groninger vogelwoorden. Het is een aanwijsplaat, waarbij de Nederlandse en Groningse vogelwoorden naast elkaar staan. Het is vooral een kleurrijke poster met een schitterende vormgeving geworden. Er is ook een website met lessen en vogelgeluiden.

Waar te koop?
De posterlessen worden ook gegeven in Stadskanaal op basisschool CBS Anne de Vries. De streektaalposter Vlaigend boven Grunnen kon worden gemaakt door een subsidie van Stichting Kunst & Cultuur. De poster is straks ook voor iedereen te koop, via de website of aan huis. Het succes van de vorige woordenposters was dat ze op verschillende locaties te zien waren; in kinderafdelingen van ziekenhuizen, bij tandartsen, in studentenhuizen en in dorpshuizen. Een vrolijke poster die uitnodigt om bij jong en oud de Groningse taal te stimuleren.

Voor meer informatie kijk op de Vlaigend boven Grunnen website.