U zag haar al voorbijkomen in de uitzending van Moi Forum! Veur Mekoar: Pepper, de Groningssprekende robot. De robot is bedacht en ontwikkeld door prof. dr. Jenny van Doorn en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Pepper is nog niet helemaal af; er wordt op dit moment voor de robot onder meer een tekst-naar-spraakmodel voor elke variant van het Gronings ontwikkeld. Én Pepper zoekt een nieuwe naam. Tijdens Moi Forum! deed de robot zelf een oproep naar het publiek: Bedenk een originele Groninger naam en win een Grunneger pakket met streekproducten.

Priesvroag
Weet u een mooie, originele vrouwennaam voor de Groningssprekende robot? Stuur uw bedachte naam dan naar info@cgtc.nl onder vermelding van Ik wait n schiere robotnoam (in onderwerpveld). Op woensdag 31 maart, de laatste dag van de Meertmoand Streektoalmoand, maken we de winnaar en de gekozen naam voor de robot bekend op onze website en via onze socials.

De onderzoekers van de RUG zouden ook graag willen weten wat u van de huidige stem van de robot vindt. Zij hebben hiervoor een aantal vragen opgesteld. De link naar de publieksvraag en vragenlijst kunt u HIER vinden.”

Hoogleraar Jenny van Doorn in het Forum met de Groningssprekende robot.