Op zaterdag 8 september vindt de tweede editie van de Groninger Museumnacht plaats. CGTC presenteert deze avond in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een serie stoomcursussen Gronings met als thema De Nacht. Docent en gastheer is Olaf Vos, bekend van het taalprogramma Grunnegers op TV Noord en van de muziekbands Bond tegen Harries en VandeStraat. Tijdens de Museumnacht openen GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum hun deuren tot na middernacht.

Nachtleven – Nightlife

In deze nachtelijke broescursus krijg je een overzicht van Groningstalige woorden die met de nacht te maken hebben. Olaf Vos – bekend van TV Noord – leert je de belangrijkste woorden en zinnen om het Groninger nachtleven mee door te komen. Onderwerpen als het uitgaansleven, nachtelijke verschijnselen en erotiek zullen de revue passeren. De cursus wordt twee keer in het Nederlands – Gronings gegeven. Speciaal voor internationaal publiek is er een cursus in het Engels – Gronings.

Museumnacht

Een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties aangevuld met muziek, workshops en kinderactiviteiten maken de Groninger Museumnacht een evenement voor iedereen. De eerste Groninger Museumnacht in 2017 was met ruim 3100 bezoekers volledig uitverkocht.
De Groninger Museumnacht is een samenwerking tussen de vijf deelnemende musea en Marketing Groningen.