Hanny Diemer (1942, Groningen) werd grootgebracht in het Nederlands maar leerde het Gronings (Knoalsters) bij haar grootouders van vaderszijde in Musselkanaal. Een geliefkoosd tijdverdrijf in de familie was het maken van liedteksten in het Gronings op bestaande melodiën.

Diemer ging in Groningen wis- en natuurkunde studeren en werd na haar doctoraalexamen lerares wiskunde. Maar eigenlijk was ze van jongs af aan altijd bezig met tekenen en schrijven. Eind 1981 smeedden Wim de Lange, Fokko Veldman, Henk Scholte en Hanny Diemer plannen om een tijdschrift voor Groninger literatuur te beginnen, naar het voorbeeld van het Drentse Roet. Hierbij voegde zich Frits Pleiter als administrateur en in april 1982 kwam het eerste nummer uit van Krödde. Dit kwartaaltijdschrift heeft meer dan een generatie Groninger schrijvers gestimuleerd.

Voor Krödde schreef Diemer gedichten, maar voornamelijk korte verhalen, zoals de serie t Volle leven van Ebbert Venemoa, geïnspireerd op de persoon van Henk Scholte. Voor Radio Noord en het Groninger Dagblad schreef ze onder andere columns in het Gronings. Verder liedteksten voor homomannenkoor Zangzaad en anderen. In 2004 schreef ze voor Biblionet samen met anderen Swaalfies rond Auwerd, dat zij bedacht en regisseerde. In 2005 Twee eeuwen Gronings – n golden toal (met Jacob Loer).

Na door alle redactiewisselingen heen een kwart eeuw betrokken te zijn geweest bij Krödde namen zij en Pleiter eind 2006 afscheid.

Inmiddels schrijft Hanny Diemer Nederlandse ‘schriftromans’ voor uitgeverij Marken (onder pseudoniem). Het schrijven van deze verhalen is aan weer andere randvoorwaarden gebonden maar ook dit geeft haar veel voldoening.

Het gedicht ‘Guster nog’.

Zelfstandige publicaties
1992 t Volle leven van Ebbert Venemoa (Styx)
1999 Van sprookjesbouk tot s.e
2003 Wotter, Grunneger dichters (samen met anderen) (Biblionet Groningen)
2004 Swaalfies rond Auwerd (samen met anderen) (Biblionet Groningen)
2005 Twee eeuwen Gronings, n golden toal (met Jacob Loer) (In Boekvorm)

Bijdragen aan publicaties
1990 Liesterkralen (Stichting t Grunneger Bouk)
2003 Wotter, Grunneger dichters (Biblionet Groningen)
2006 De 100 mooiste Groningse gedichten (kleine Uil)
2008 Lezen en schrieven ien de Grunneger toal (UB Groningen en Barkhuis)
2009 n Peerd is gain mìns (Biblionet, Huis van Groninger Cultuur, St. t Grunneger Bouk)
2015 Dast doe dat ik (Huis van de Groninger Cultuur)