Foto René Walhout / RTV Noord
Foto René Walhout / RTV Noord

Zaterdag 12 oktober 2019 staat de Dag van de Groninger Geschiedenis in teken van Zij/Hij, het landelijke thema van de Maand van de Geschiedenis. Tijdens deze dag staat in veel programmaonderdelen de relatie vrouw/man centraal. Een van de bekendste Nederlandstalige zangduo’s opent de Dag van de Groninger Geschiedenis: Lucas en Gea. Zij zingen over de bijzondere en soms uitdagende Zij/Hij verhoudingen.

Speciaal voor de Dag van de Groninger Geschiedenis en de DGG programmakrant heeft Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) Groninger Duettenlijst samengesteld met de vijftien meest gedraaide Groningstalige vrouw-man duetten in Twij Deuntjes veur ain Cent. Dit populaire radiomuziekprogramma van RTV Noord wordt wekelijks gepresenteerd door CGTC-streektaalconsulent Henk Scholte. De volgorde van de liedjes is willekeurig, er is dus geen nummer één én het eindigt niet bij vijftien.

Een Groninger Duet toevoegen?

Beluister de volledige Groninger Duettenlijst op Spotify. Vindt u dat een ander Groningstalig liedje in man-vrouw duetvorm én beluisterbaar op Spotify ook de aandacht verdient? Laat het ons weten via info@cgtc.nl. Wij voegen uw favoriete duet toe aan de Groninger Duettenlijst.

Meer informatie over de Dag van de Groninger Geschiedenis en het programma is te vinden op de website van het event.