Zaterdagmiddag 19 november om 12.30 uur trapt alleskunner Jan Veldman het Groninger Festival GRN af! Tijdens deze dag is cultuurcentrum Kielzog Hoogezand dé plek voor liefhebbers van Groningen en het Gronings. GRN wordt georganiseerd door Kielzog, CGTC, Bibliotheek Hoogezand, Stichting ‘t Grunneger Bouk en Historisch Archief Midden-Groningen.

Jan Veldman
Jan Veldman is geboren en getogen Groninger (Doodstil) en veelzijdig schrijver, van toneelteksten en filmscenario’s tot tv-scripts en liedjes. In het verleden schreef Veldman toneelteksten voor onder meer Tryater, Orkater, Ro-theater, Citadel, Theater te Water, WAARK en NNT. Ook was hij (mede)schrijver van de televisieserie Boven Wotter en de succesvolle theatervoorstelling Uut de Hoogte. Groningers kennen hem van nummers die hij schreef en zong met Voorheen de Bende ( ‘Doen ien Oskerd’ en ‘ Traainconducteur’) en Trio Kloosterboer (‘Bapao’).

Gronings in de breedste zin
In deze tweede editie van GRN ervaar je het Gronings in de breedste zin: de Groninger taal, proza en poezië. Groninger landschap, historie en natuurlijk livemuziek. GRN is gratis te bezoeken in het Huis van Cultuur en Bestuur en Kielzog in Hoogezand. Ook voor kinderen is er heel veel leuks te doen en te ontdekken over het Gronings.

Praktische info
Datum: zaterdag 19 november 2022
Tijden: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Huis van Cultuur en Bestuur (Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand)
Kosten: gratis toegang
Meer informatie en binnenkort het complete programma: www.kielzog.nl