De laatste Erfgoednieuws van dit jaar blikt met de gaande en komende conservatoren van de Fraeylemaborg terug en vooruit. Eigenlijk heel toepasselijk zo aan het eind van 2022. Waarschijnlijk doen veel mensen dat: reflecteren op wat was en vooruit zien op een nieuw jaar. Wat zal het brengen?

Ook archeologen kijken door hun werk terug maar dan vaak op het (verre) verleden. Archeoloog Henny Groenendijk is al enige jaren met pensioen maar af en toe nog steeds als archeoloog aan het werk. Zo geeft hij eind januari een lezing over opgravingen bij het Hoetmansmeer begin jaren tachtig.

In deze nieuwsbrief ook een bijdrage over het boek van de vorig jaar overleden auteur Harm van der Veen: Om Leerms kommen. Dit boek is op 17 december gepresenteerd. Veertig Groninger uitdrukkingen uit het spreekwoordenboek van dr. Jan J. Boer zijn telkens het vertrekpunt van een reis door de historie van een plaats in Stad of Ommeland.

Ook een prachtig wintergedicht van Willem Walters: Winteroavend.
En natuurlijk een uitgebreid tentoonstellingen- en activiteitenoverzicht met een keur aan kerstmarkten en andere kerst-gerelateerde activiteiten.

Veul hail en zegen!

Team CGTC & Erfgoedpartners