Op zaterdag 17 september organiseert de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen het Letterenfestival, een feestelijke middag waarin iedereen kennis kan maken met de diverse, dynamische en innovatieve wereld van het Letterenonderzoek. Het Harmoniegebouw en de pleinen eromheen worden voor deze middag getransformeerd tot een wetenschappelijk festivalterrein.

SPRAAKLAB
Op het middenplein van het Harmonie-gebouw staat het SPRAAKLAB, het mobiel laboratorium van bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur Martijn Wieling en zijn team wetenschappers, waar allerlei onderzoeken worden uitgevoerd. Heb je ooit bedacht dat het mogelijk is om een echo van je tong te maken? Hier kan het! En is het mogelijk om op basis van je dialect te voorspellen waar je vandaan komt? Maak klanken met een plastic buis, leer wat Gronings met de app of probeer het bordspel “Streektaalstrijd”. Er is genoeg te doen in het SPRAAKLAB!

Tijdens het Letterenfestival zijn er bijna zestig verschillende activiteiten, zoals workshops, wetenschappelijke experimenten, mini-lezingen, rondleidingen en nog veel meer. Er is live muziek en zijn er foodtrucks en een buitenbar. Het festival vindt plaats in en rond het Harmoniegebouw aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 26 in Groningen. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie? Kijk op: https://www.rug.nl/let/letterenfestival/