Op de filmset van Liek achter De Badde. Foto: Marloes Hoekema

Afgelopen zaterdag is de Groningstalige speelfilm ‘Liek achter De Badde’ gepresenteerd in bioscoop Smoky in Stadskanaal.  De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harry Töben uit Groningen en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Het boek ‘Liek achter De Badde’  – geschreven in hedendaags Knoalster Grunnegers – is de eerste misdaadroman geschreven in het Gronings. Het boek gaat over de gewone mens die tot misdaad overgaat. Het verhaal van Töben is nu verfilmd door de Hilversumse regisseur Dirk de Jong. Acteur Nico van der Wijk speelt de hoofdrol en een vrouwelijke rol is vergeven aan Groningse actrice en zangeres Marieke Klooster (ex-Vrouw Holland). Verder zijn er amateurrollen voor onder andere Aaldrik Hovius, Mirjam en Harold Admiraal (Grunneger Sproak), Gerard Hilbrants (WAARK), Trea Alers en Jeroen Stevens.

Op zaterdag 5 oktober draait Liek achter De Badde in het Der Aa-Theater in Groningen. De ruim anderhalf uur durende film wordt Nederlands ondertiteld. Inloop vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kijk op de website van het Der Aa-Theater en Grunneger Film.