Marcel Nieuwenweg

Tijdens de live talkshow Moi Forum! – Veur Mekoar op zaterdag 5 september in het Forum ontvangen presentator Marcel Nieuwenweg en sidekick Jan Veldman verschillende bekende Groningers aan tafel. Koos Wiersma, burgemeester van Appingedam, Rick Baptist (rapper van Wat Aans!), schrijfster Fieke Gosselaar en acteur Roger Goudsmit schuiven onder andere aan om te praten over verschillende Groninger taal onderwerpen. Tussen de gesprekken door zijn er optredens van Wat Aans!, Marlene Bakker en Westkantstad.

Marcel Nieuwenweg
Knoalster Marcel Nieuwenweg is een bekend gezicht van RTV Noord. Hij presenteert het nieuwsprogramma Noord Vandaag en op de radio is hij te horen als presentator van Noord en Ommeland. De Groninger taal is hem niet onbekend en Marcel schakelt tijdens gesprekken dan ook makkelijk over van algemeen beschaafd Nederlands naar het Gronings. Tijdens Moi Forum! – Veur Mekoar zal hij als talkshow host zijn tafelgasten in het Grunnegs ontvangen, bijgestaan door sidekick Jan Veldman.

Jan Veldman Foto: David Woltinge

Jan Veldman
Jan Veldman is geboren en getogen Grunneger (Doodstil) en veelzijdig schrijver van toneelteksten, tv/filmscenario’s en liedjes. Op zijn cv staan voornamelijk toneelstukken, geschreven voor onder andere gezelschappen als Orkater, Zuidelijk toneel, RO-theater. Ook was hij (co)schrijver van de tv-serie Boven Wotter en het succesvolle theaterfeuilleton Uut de Hoogte. Als zanger van zijn eigen Groningstalige repertoire is Jan Veldman geen onbekende. Groningers kennen hem van nummers die hij schreef en zong bij Voorheen de Bende (‘Doen ien Oskerd’ en ‘Traainconducteur’) en Trio Kloosterboer (Bapao). Kernbegrippen van Jan: humor en ellende. Na ruim 30 jaar in het westen gewoond te hebben woont Jan Veldman sinds kort weer in Stad.

Moi Forum! – Veur Mekoar is ontwikkeld door CGTC in samenwerking met Forum Groningen en Stichting t Grunneger Bouk. De talkshow wordt op zaterdag 5 september om 20.00 uur live uitgezonden op Platform F en is hier en op het CGTC Youtube-kanaal terug te bekijken. Meer weten over de uitzending, de gespreksonderwerpen en de tafelgasten? Houd deze website in de gaten!