In 2009 verscheen de dichtersbundel Minnezinne met Drentse erotische poëzie. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Minnezinne riepen de Drentse schrijfsters Delia Bremer en Ria Westerhuis dichters uit het hele land op om erotisch getinte gedichten in te sturen in hun eigen moerstaal. Minnezinne in Moerstaal is een bundel erotische gedichten van dichters in hun eigen moerstaal, dialect of stadstaal.

De bundel telt 52 gedichten, veelal in het Nedersaksisch dat in Drenthe, Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland wordt gesproken, maar ook in het Limburgs van Kerkrade, Roermond, Geleen en Maastricht. Ook stadstalen als het Utregs, het Rotterdams, het Haags, het Eindhovens, het Deventers en het Amsterdams zijn in de bundel opgenomen. Ook buitenlandse streektalen zijn vertegenwoordigd middels het Vlaams, het Zuid-Afrikaans en de taal die ze in Sleeswijk-Holstein spreken.

Het Gronings is in de bundel vertegenwoordigd met vijf dichters: Reinder van der  Molen met het gedicht Heur, Willem Tjebbe Oostenbrink met Lief (Westerkertiers), Rob Rosendahl met Fantasie op hoge leeftied (Oost-Gronings), Harbert Schutte met Soamen en Harry van Velsen met het gedicht Herinnern (Hogelandsters). Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja leverde het Friestalige gedicht Swart. In 2009 nam Bruinja het eerste exemplaar van Minnezinne in ontvangst en ook nu was hij bij de presentatie in dichtcafé Eijlders in Amsterdam aanwezig. De gedichten zijn uitgegeven door uitgeverij Ter Verpoozing. Bremer en Westerhuis treden met Minnezinne in Moerstaal op in het hele land. Kijk voor meer informatie op de website van Ria Westerhuis.

Minnezinne in Moerstaal is te bestellen voor € 13,50 (excl. verzendkosten) op www.riawesterhuis.nl of via westeriah@gmail.com.