Schier artikel over onze taalcursussen Gronings gisteren in Dagblad van het Noorden!

Dit had ik eerder moeten doen, klinkt het bij de lessen Gronings van het Centrum Groninger Taal & Cultuur die deze week zijn begonnen. Waarom cursisten meedoen? ,,Omdat het leuk is. Stoer he.’’

Moi. Hou ist? Doe hier ook? Het is een bont gezelschap dat maandagavond samenkomt in hartje Groningen. In het onderkomen van NoordWoord aan de Munnekeholm, pal tegenover het oude postkantoor, geeft Reinder van der Molen (bijna 77) uit Assen de cursus Gronings Spreken.

Een voor een druppelen cursisten binnen. Sommigen kennen elkaar van eerdere opleidingen. Anderen zijn er voor het eerst. De één werkt voor het UWV, een ander bij het waterschap of de overheid, is arts, architect, arbeider, wetenschapper, boer of advocaat of werkt in de zorg. Er zijn pensionado’s en studenten.

Lees HIER het complete artikel geschreven door Pieter Broesder.

Wie belangstelling heeft in een van de taallessen van CGTC: voor de opstapcursus van docent Coby Vermeeren zijn nog plekken vrij. De cursus in het Berlagehuis in Usquert start dinsdagavond 27 februari. De online cursus die op 5 maart begint is volledig volgeboekt.

Meld je HIER aan voor de opstapcursus Groninger taal.