Op zaterdag 8 juni 2024 openen vier kerken in het Oldambt hun deuren voor een nieuw muziekfestival: Muziek & Monument. Die dag worden diverse genres ten gehore gebracht in Oostwold, Nieuwolda, Midwolda en Finsterwolde. Van Bach tot de Beatles, van Cash tot Folk. Door musici die hun roots in de regio hebben.

Van popmuziek tot folk
Diederik Nomden, opgegroeid in Oostwold, is vanaf de jaren negentig actief als zanger, toetsenist en gitarist voor bands als Redivider, Johan en Daryll-ann. In zijn huidige band The Analogues vertolkt hij niet alleen The Beatles nummers maar ook eigen en ander werk. Linde Nijland en Bert Ridderbos werpen zich in de kerk van Nieuwolda op folkmuziek uit Ierland en Schotland.

Van Johnny Cash tot klassiek
Alex Vissering en Olaf Vos brengen met Cash in de kerk een liedjesprogramma in het Gronings rond een van hun favoriete artiesten, de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash – ‘the man in black’. Met organist Ludolf Heikens pakken de zangers groots uit met  Cash in de kerk in Midwolda. In de middeleeuwse wierdekerk van Finsterwolde treedt The Northern  Consort op met klassiek repertoire van begin 17e eeuw tot begin 19e eeuw. Zij spelen werken van Händel en Telemann. De muziek wordt afgewisseld met poëzie.

Erfgoed en muziek
De plaatselijke commissies van de vier dorpen hebben samen met de stichting Hintsorgel Midwolda de handen ineen geslagen om dit unieke erfgoed muzikaal meer onder de aandacht te brengen. Met festival Muziek & Monument wordt de deur opengezet om in de toekomst wellicht in andere monumentale gebouwen in het Oldambt muziek te laten klinken.

Kaartverkoop
Voor meer informatie kijk op www.hintsorgelmidwolda.nl. De entree per concert kost € 10,- Wie met een passe-partout vier concerten wil bezoeken betaalt € 30,-

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.hintsorgelmidwolda.nl/muziek-en-monument/