De Groninger Museumnacht op zaterdag 11 september in Stad wordt dit jaar bruisender dan ooit. Het is alweer de 5e editie van het evenement, dat jaarlijks de start vormt van het culturele seizoen in Groningen. De musea trekken alles uit de kast voor een memorabele avond. Olaf Vos van Centrum Groninger Taal & Cultuur geeft deze avond in het Noordelijk Scheepvaartmuseum (NSM) een tweetal stoom(/broes)cursussen Gronings. In deze twee broescursussen leer je van Olaf van alles over de Groninger taal en hoe deze te gebruiken bijvoorbeeld in het nachtelijke uitgaansleven van Groningen. Olaf is naast streektaalconsulent bij CGTC onder meer bekend van het taalprogramma Grunnegers op TV Noord en van de muziekbands Bond tegen Harries en VandeStraat. Bekijk voor of na de broescursus ook de tentoonstelling ODE in het NSM, waar ook een bijzonder K. ter Laan object te bewonderen is en uitgekozen door CGTC.

Olaf Vos

Broescursus Grunnegs
In de nachtelijke broescursus van Olaf Vos krijg je een overzicht van Groningstalige woorden die met de nacht te maken hebben. Olaf leert je de belangrijkste woorden en zinnen om het Groninger nachtleven mee door te komen. Onderwerpen als het uitgaansleven, nachtelijke verschijnselen en erotiek zullen de revue passeren. De cursus wordt twee keer in het Nederlands – Gronings gegeven.

Museumnacht 2021
De Groninger Museumnacht wordt dit jaar bruisender en gezelliger dan ooit. Het is alweer de 5e editie van het evenement, dat jaarlijks de start vormt van het culturele seizoen in Groningen. De musea trekken alles uit de kast voor een memorabele, culturele avond en voor een jong – studenten- publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar.

Voor iedereen
Een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties aangevuld met muziek, workshops en kinderactiviteiten maken de Groninger Museumnacht een evenement voor iedereen. De eerste Groninger Museumnacht in 2017 was met ruim 3100 bezoekers volledig uitverkocht. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen. Zij openen aanstaande zaterdag hun deuren voor publiek tot na middernacht.

Bestel hier je TICKETS.

Bekijk HIER de Timetable van de Groninger Museumnacht 2021.