Foto: Nico Torrenga

Deze zomer verscheen het nieuwe boek Tied veur n lach van Nico Torrenga. Een bundel vol humoristische Grunneger verhalen over Wubbe en Janna Tillema uitgegeven door Uitgeverij Noordboek. Torrenga begon zo’n vijf jaar geleden met het schrijven van kluchten en blijspelen. Al vrij snel ontstond het idee om uit het leven gegrepen onderwerpen te verwerken in korte verhalen en uit te geven in een eerste bundel Tied veur dieverdoatsie. Na deze succesvolle uitgave begon Torrenga, in het dagelijks leven kapper van beroep, te schrijven aan een vervolg: verhalen in het Gronings over het fictieve echtpaar Wubbe en Janna Tillema.

Wubbe en Janna
In coronatijd moest ook Torrenga zijn kapsalon voor lange tijd sluiten en werden alle toneelvoorstellingen inclusief een stuk van zijn hand geannuleerd. Gelukkig liet hij de moed niet zakken en benutte de schrijver de tijd om deel twee van de Tillema’s avonturen af te schrijven. “Het mooie van de verhalen over Wubbe en Janna is dat het herkenbaar is. In ieder mens schuilt wel een Wubbe of een Janna. De verhalen zijn flink aangedikt, precies zoals dat ook in een blijspel of klucht het geval is. En omdathet korte verhalen zijn is het makkelijk lezen”, volgens Torrenga.

Humor
De kapsalon is weer open en draait op dit moment op volle toeren. In de vrije uurtjes werkt Torrenga aan de opvolger van Tied veur n lach. Waarom de schrijver koos voor deze titel? Volgens Nico Torrenga is niets zo mooi dan de humor is ons Grunneger dialect en kunnen we na de afgelopen periode allemaal wel een lach op ons gezicht gebruiken.

Waar te koop?
Het boek Tied veur n lach is verkrijgen bij de boekenzaak in uw buurt, de Albert Heijn filialen in Appingedam, Winsum en Uithuizen en online bij diverse verkooppunten. Liefhebbers voor een exemplaar mét verrassing kunnen een mail sturen naar info@nicotorrenga.nl.

Tied veur n lach – Paperback, 208 blz. De prijs van het boek is € 15,00.
Meer informatie op www.nicotorrenga.nl.