Bron: 3voor12 Groningen

We hebben er even op moeten wachten, maar Marlene Bakker is terug met nieuwe muziek! Vijf jaar na het verschijnen van het intrigerende album Raif brengt de zangeres haar nieuwste single Zolaank uit. Het is de opmaat van een nieuw album, dat dit najaar moet verschijnen. Bekijk de bijbehorende videoclip hier.

Zolaank is een rustig en emotioneel nummer. Volgens Marlene gaat het over de gevoelens die men heeft bij totale overgave aan de liefde. “Het beschrijft hoe je zo onvoorwaardelijk van iemand kan houden, dat je ook heel sterk de vergankelijkheid ervan voelt. En waardoor je nog intenser alles wil voelen en ervaren voordat het er niet meer is.” Die gevoelens doordrenken dan ook het hele nummer. Zelfs degene voor wie het Gronings onbekend terrein is, hoeft niet te raden naar de betekenis.

De bijbehorende videoclip is geheel toepasselijk simpel gehouden. Alleen Marlene en gitarist Bernard Gepken, met wie het nummer is geschreven en die we kunnen kennen van o.a. Daniël Lohues en Maaike Ouboter, zijn er te zien. Het decor is een eenvoudig ingerichte opnamestudio. Weinig opsmuk, waardoor de boodschap van de muziek goed tot zijn recht komt. De passie waarmee Marlene zingt maakt het duidelijk dat het gevoel die ze in haar zang stopt vanuit haar tenen komt. Het maakt dat Zolaank dan ook gegarandeert een paar kippenvelmomentjes oplevert.

Bekijk de clip van Zolaank op de website van 3voor12 Groningen. In de zomer volgt nog een single, waarna in het najaar het nieuwe album van Marlene zal verschijnen.