De winnaars van de Haide Bliksem Pries 2021: Alina Kiers en Carmen Schilstra. Theaterboerderij Oosterwijtwerd. Foto: Wilco van der Laan.

Een geslaagde eerste editie GRN Groninger Festival afgelopen zaterdag, in Kielzog Hoogezand en i.s.m. CGTC, t Grunneger Bouk, Bibliotheek Hoogezand en Historisch Archief Midden Groningen! Het was volop genieten van deze ode aan Groningen, met de hele middag en avond muziekoptredens van onder meer Lianne Abeln, Törf, Irene Wilkens, Bert Hadders, Jan Henk de Groot en Krzysztof Groen. Kinderen vermaakten zich bij de workshops striptekenen, het voorlezen uit de Gruvvalo door Marlene Bakker en Olaf Vos en het optreden van Kriegel met Hen Engelien. En er was de literaire talkshow waar Wiebe Klijnstra in gesprek ging met Groninger schrijvers, dichters en muzikanten.

Van de Toalmaart, een Grunneger pubquiz tot aan aaierballen en TikTok Tammo; het gebouw ademde Grunnen. Met als één van de hoogtepunten de uitreiking van de Haide Bliksem Pries 2021; meer dan terecht gewonnen door Carmen Schilstra , Alina Kiers en Rolf Schreuder voor het omtoveren van Eetcafé De Boerderij in Theaterboerderij Oosterwijtwerd.

Gelukkig hebben we de foto’s van Wilco van der Laan nog.