Vorige week en de week daarvoor maakten we twee prijswinnaars van de Wiesneus 2021 puzzels bekend. Roos van der Woude (5 jaar) uit Garmerwolde won met haar mooie, ingezonden Wiesneus kleurploat een schiere pries en ook de 11-jarige Luuk Dijkhuizen uit Bierum mag zichzelf de winnaar van de Wiesneus 2021 puzzel noemen. Vandaag maken we de winnaar van de derde en laatste puzzel, de woordzuiker, bekend.

Woordzuiker
In de Wiesneus dit jaar staan meerdere puzzels, waaronder de woordzuiker. Kinderen konden in maart en april de juiste oplossing insturen naar Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). En de juiste oplossing is: Meer bewegen begunt mit minder zitten. Olaf Vos, consulent onderwijs bij CGTC, heeft uit alle inzendingen (en dat waren er nogal wat!) een winnaar getrokken. Wie heeft het Grunneger Verrassenspakket gewonnen? Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje!

Derde editie
Meer dan 70 basisscholen in stad en provincie Groningen hebben in de Meertmoand Streektoalmoand 2021 de derde editie van de Wiesneus gebruikt en gelezen, in de klas én – door corona – ook veel thuis. In het blad staan mooie verhalen, liedjes, gedichten en recepten en allemaal geschreven in het Gronings. Voor de juffen en meesters is dit jaar een speciale Wiesneus lesbrief met extra Gronings materiaal ontwikkeld.