Het nieuwe theaterseizoen in Theater de Winsinghhof in Roden start met een speciale editie van OP DRIFT. In deze bijzondere Groninger docu-voorstelling draaft theatermaker en Groninger taal docent Theo de Groot samen met Arnold Veeman op eigen wijze door ongeveer 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis met de vraag: Wat drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en Groningen te verlaten?

OP DRIFT is docu-theater over Neanderthalers, rendieren, volksverhuizende Friezen, Duitse kiepkeerls en hannekemaaiers, Bartholomeusnachten, Molukkers in het Ambonesenbosje aan de Dollard, ambassadeur Piet Hoekstra en Theo’s taante oet Michigan. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen.

Tekst: Theo de Groot
Muziek: Arnold Veeman
Spel: Theo de Groot en Arnold Veeman
Eindregie: Ingejan Ligthart Schenk

OP DRIFT is tot stand gekomen met financiële steun van het Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Verhalencafé
Veel Groningers hebben in het verleden meegemaakt hoe hun dierbaren het Groningerland hebben verlaten. Na de voorstelling bent u welkom om deze persoonlijke migratie verhalen te delen in het Verhalencafé van De Verhalen van Groningen.

De pers over OP DRIFT
‘Als Theo de Groot zich laat gaan, zit hij in de overgang van trefzekere onderkoelde humorist naar de perfecte dromer. Theo de Groot: een uitgesproken romanticus die in een vlaag van verdwaasde nuchterheid een bindend advies aanbiedt:
‘Onthoud waar je vandaan komt’. (Dagblad van het Noorden)

Kijk hier voor meer informatie over de voorstelling en de speeldata.