De nieuwe Wiesneus komt er weer aan!
Hét kindertijdschrift helemaal geschreven in het Gronings verschijnt eind februari 2022 en heeft dit keer als thema Dreumen. Iedereen droomt, je hebt grote dromen, fantasierijke dromen en dromen waarin dingen gebeuren die je niet voor mogelijk hield. Juist basisschoolkinderen hebben vaak inspirerende en leerzame dromen, reden te meer om hierover met de leerlingen in gesprek te gaan. In de Wiesneus van 2022 daarom aandacht voor dromen, wat ze voor jou kunnen betekenen en hoe leuk het is om te dromen. Ook in deze editie staan speciale puzzels en prijsvragen waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Lesmateriaal
In de nieuwe Wiesneus staan naast spelletjes bijzondere verhalen en liedjes in de streektaal. Bij alle verhalen en liedjes zit lesmateriaal waarmee (korte) lesjes gegeven kunnen worden aan zowel de onderbouw- als bovenbouwleerlingen. Waar nodig zijn er zelfs filmpjes gemaakt zodat ook de leerkracht die geen Gronings spreekt direct aan de slag kan met de Wiesneus. Met de Wiesneus en de bijbehorende lessen kun je met je klas kennismaken met het Groningse dialect.

Meertmoand Streektoalmoand
Basisscholen in Groningen kunnen zich aanmelden voor de nieuwe Wiesneus. Schrijf je je via onderstaande link in dan ontvang je van ons in februari nog een reminder met een aantal tips over de Wiesneus en hoe je het magazine en de Groninger streektaal kunt introduceren in de klas. Eind februari en vlak voor de jaarlijkse Meertmoand Streektoalmoand ligt de Wiesneus op de deurmatten van de basisscholen die zich hebben aangemeld. Met de Wiesneus kunnen juffen en meesters samen met de kinderen kennismaken met het Gronings. Maar ook papa’s, mama’s en opa’s en oma’s kunnen meedoen. Zo kan iedereen in maart (en daarna) een beetje plat praten met elkaar!

Gratis!
Dankzij subsidie van de provincie Groningen is het tijdschrift helemaal gratis aan te vragen voor alle basisschoolleerlingen! Wiesneus is een gezamenlijk kindertijdschrift voor de streektaal van Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC), Huus van de Taol, IJsselacademie, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en het Twentehoes.

Aanmelden voor de Wiesneus 2022
Vorig jaar lag de Wiesneus bij meer dan 60 basisscholen in heel Groningen en nog veel meer in het hele Nedersaksische gebied!
Wil je dit blad ook (weer) op jouw school? Vul het aanmeldformulier dan vóór 16 februari in via onderstaande link:

Inschrijfformulier Wiesneus 2022