Tot 1 januari 2022 kunnen uitgevers weer boeken inzenden voor de jaarlijkse prijs voor het Beste Groninger Boek. De prijs voor het Beste Groninger Boek, in de categorieën fictie en non-fictie, wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de Stichting NOORDWOORD in samenwerking met Forum Groningen. De prijs werd in 2021 gewonnen door Vincent Kortman (fictie) en Emiel Hakkenes (non-fictie). Eerdere winnaars zijn o.a. Anjet Daanje, Martin Hillenga, Auke Hulst, Peter Middendorp, Sander de Hosson, Nhung Dam en Karin Sitalsing.

Prijsuitreiking en bekendmaking winnaars
De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Boekenweek (5 t/m 13 maart 2022, precieze datum en locatie volgen). Naast de uitgebreide media-aandacht voor de genomineerde en winnende boeken, bestaat de prijs voor de winnende auteurs uit een kunstwerk in gelimiteerde oplage.

Criteria
Er zijn twee categorieën: fictie (inclusief poëzie) en non-fictie. Boeken die kans maken en daartoe door de uitgevers kunnen worden ingezonden:
a) zijn voor het eerst in drukvorm verschenen in 2021,
b) zijn geschreven door een schrijver woonachtig in de provincie Groningen, en/of spelen zich af in of handelen over Groningen.

Jury
Wij zijn op dit moment bezig met het samenstellen van de jury. De jury stelt uit de ingezonden boeken een shortlist samen en kiest hieruit voor beide categorieën de winnaar.

Inzenden
U kunt de boeken die u in aanmerking wilt laten komen voor het Beste Groninger Boek 2022 tot 1 januari a.s. in drievoud inzenden naar de jurysecretaris, Hilma van Meekeren. Wilt u daarnaast per e-mail: h.vanmeekeren@forum.nl aan de jurysecretaris laten weten dat u boeken heeft ingestuurd?

Voor inzendingen kunt u het volgende adres gebruiken:
NOORDWOORD – Beste Groninger Boek
p/a Forum Groningen t.a.v. Hilma van Meekeren
Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen

Vragen?
Voor vragen kunt u contact met de NOORDWOORD organisatie opnemen via contact@noordwoord.nl