Onderzoek gebruik van Gronings in het nieuws.

RUG-studente Yanna Gjaltema is voor haar taalonderzoek op zoek naar deelnemers uit stad en provincie Groningen:

Beste inwoners van Groningen, mijn naam is Yanna en ik studeer Minorities & Multilingualism aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het eindproject van één van mijn vakken doe ik onderzoek naar het gebruik van Gronings in het nieuws. Ik doe dit aan de hand van een survey waarin deelnemers, naast een aantal algemene vragen, opdrachten maken aan de hand van vier audiofragmenten die te maken hebben met hun houding tegenover de spreker in elk fragment.

Zouden jullie mij kunnen helpen met het invullen van mijn enquête en hem ook delen met jullie vrienden en familie in Groningen? Het invullen duurt zo’n 5 tot 10 minuten. De resultaten worden uitsluitend gebruikt voor mijn research paper. Indien u geïnteresseerd bent in het eindresultaat (dat eind deze maand klaar is) kunt u uw e-mailadres noteren in het opmerkingen vak aan het eind van de enquête.
Alvast heel erg bedankt!

​​​​​De enquête van Yanna is hier te vinden.