In het kader van Meermoand Streektoalmoand organiseert Plato Groningen een Instore met twee lokale Groningstalige bands: HISTER en StaD. Aanvang 14.00u en de toegang is vergees (gratis)!

HISTER
HISTER is indierock uit Groningen in het Gronings. De band bestaat uit Michel Weber (drums) en Merel Weijer (bas) en speelt eigenzinnige rocksongs, soms poppy en uptempo, soms donker en traag. Denk aan een mix van The Breeders en True Widow. Hun debuutalbum werd opgenomen in de No Pussy Blues Studio in november 2022 en komt in april 2023 uit bij Excelsior Recordings.

Bezetting
Merel Weijer bas/zang
Michel Weber drums/zang

Meer waiten?
facebook.com/officialhister/ 
https://officialhister.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/hister_official/

StAD
De 8-koppige formatie StAD was rond het jaar 2000 een van de aanjagers van de Groningstalige popmuziek. De groep werd vooral bekend door de regionale radiohit ‘Knikkers’, een klein lied over dementie. Na het succesvolle debuutalbum ‘Doarom zing ik’ (2001) volgden optredens op – onder andere – het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon en in VERA. Ook deed de band een aantal radio- en televisieoptredens voor RTV Noord en RTV Drenthe. Daarna bleef het zo’n 20 jaren stil rond StAD. Maar ze zijn terug, en – bijna – in de oorspronkelijke bezetting.

Cultband
StAD maakt gitaarmuziek met brede arrangementen. In het begin van de eeuw was dat nog Ede Staal meets Blur, tegenwoordig hoor je ook invloeden van Electric Light Orchestra, Balthasar, The Smile en Grandaddy. RTV Noord noemde StAD een ‘cultband’ en dat klopt wel een beetje. In 2023 maakt de band daar graag ‘culthelden’ van. Dat is de ambitie. StAD is live dynamisch en gevarieerd. Ondanks de brede bezetting met veel instrumenten weet de band ook wanneer het stil of ingetogen moet zijn.

Bezetting
René Asschert – drums
Vincent van Vondel – bas en zang
Nico Langeland – gitaar
Bert ‘Foef’ Meis – gitaar
Stefan de Keijser – toetsen en zang
Eddy Scholtens – toetsen
Fiebo Scholtens – gitaar en zang
Robert de Keijser – zang

Meer waiten?
Doarom zing ik (Spotify)
facebook.com/stadmuziek