Foto: Frank Hutchison
Foto: Frank Hutchison

Donderdag 9 mei is de openingsmanifestatie ‘Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht’ in het Groninger Museum. Dit betekent een dag gratis entree, voorstellingen, interviews, muziek, lezingen en rondleidingen om te vieren dat het vandaag precies honderd jaar geleden is dat de wet op het vrouwenkiesrecht werd aangenomen. Voorwaarts! – een theatrale muzikale ode aan de Groninger vrouw door Marieke Klooster en Gabriëlle Glasbeek – treedt ook op. Kijk voor het volledige programma op de website van het Groninger Museum.

Voorwaarts!

“Blijft niet hangen, blijft niet staan, want de vrijheid komt eraan. Wijd ons vaandel, het zwelt aan!” In 2019 viert Groningen 100 jaar vrouwenkiesrecht. Marieke Klooster en Gabriëlle Glasbeek (voorheen Vrouw Holland) brengen ter gelegenheid van dit jubileum een ode aan Groninger vrouwen van vroeger en van nu.

Klooster en Glasbeek zijn hun voorvechtsters dankbaar en voelden dat zij ‘iets terug moesten doen’. Met ondersteuning van het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur, De Verhalen van Groningen en het Groninger Museum ontwikkelden zij de cabareteske voorstelling Voorwaarts!.

Boeken

Organiseer je ook iets in het teken van 100 jaar vrouwenkiesrecht? Of zoek je een leuke invulling voor uw evenement? De voorstelling Voorwaarts! is te boeken! Mail naar sanne.meijer@deverhalenvangroningen.nl.

Bekijk hier de teaser 2019 van Voorwaarts!