Op zaterdag 24 juni vindt voor de vijftiende keer het Zunnewendefestival plaats op Landgoed Schuilenburg, in het buitengebied van Hellendoorn. Op deze unieke locatie aan de Regge is er voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Bezoekers kunnen genieten van prachtige muziek, kunst, ontroerende verhalen, indringende poëzie en theater. Het programma bestaat uit optredens en andere activiteiten in diverse varianten van de streektaal uit de regio en daarbuiten. Dit jaar is er ook aandacht voor het Gronings: Marlene Bakker en TikTok Tammo treden op.

Marlene Bakker. Foto: Jorah Sarah

Streektalen
Op het Zunnewendefestival ontmoeten streekcultuur en streektalen elkaar tijdens de zunnewende. Andere muziekacts uit het Nedersaksisch gebied die een optreden verzorgen zijn Handy Joe & The Boogie Kearls, Lösse eindties, Dorothee Spijker en Silvia Fledderus & The String Beans. Martin ter Denge van de podcast  “Wearldspråke”  en Renate Snoeiing (directeur Huus van de Taol, Drenthe) van de podcast “Praot Drents met mij ”zijn de hele dag aanwezig om live afleveringen te maken.

Praktische informatie
Naast muziek, theater en kunst zijn er allerlei culturele activiteiten georganiseerd tijdens het Zunnewendefestival, en er zijn foodtrucks en andere horeca aanwezig op het horecaplein. Over het hele landgoed zijn zes podia te vinden. Bestel HIER je ticket (prijzen vanaf € 12,00). Op zondag 25 juni is er in de openlucht de Hagepreek gepland. De Hagepreek is geheel in het Nedersaksisch.Na het event is er tot 14.30 uur gelegenheid om na te praten en wat te eten en te drinken bij de herberg ‘t Reggedal van Landgoed Schuilenburg.

Meer informatie kijk op zunnewendefestival.nl.